061/642-5778

Veštačka Živa Ograda – Veštacka Trava za Ograde (Besplatna Dostava Beograd)

Veštačka živa ograda, takođe poznata kao lažna živa ograda ili veštačka živa ograda, predstavlja alternativu tradicionalnim živim ogradama koje se sastoje od živih biljaka, poput žbunja, četinara ili vinove loze. Ova vrsta ograde se sastoji od veštačkih, često plastičnih, biljaka ili panela koji imitiraju izgled prirodne žive ograde.

Ključne karakteristike veštačke žive ograde uključuju:

 

 1. Izgled prirode: Veštačka živa ograda je pažljivo dizajnirana da izgleda kao prava živa ograda. Ovi paneli ili biljke često imaju realističan izgled, uključujući detalje poput lišća, cvetova i grana.
 2. Niska održavanja: Za razliku od pravih živih ograda koje zahtevaju redovno šišanje, zalivanje i održavanje, veštačka živa ograda zahteva minimalno održavanje i nju možete pronaći ovde na sniženoj ceni. Nema potrebe za zalivanjem, šišanjem ili brinjanjem o bolestima biljaka.
 3. Trajnost: Veštačka živa ograda je izuzetno trajna i može trajati mnogo godina bez gubljenja svoje lepote ili integriteta.
 4. Prilagodljivost: Možete izabrati različite vrste veštačkih biljaka ili panela kako biste postigli željeni izgled i stil veštačke žive ograde.
 5. Ekološki prihvatljiva opcija: Iako može delovati kontradiktorno, veštačka živa ograda može biti ekološki prihvatljivija od tradicionalnih ograda jer ne zahteva seču pravih biljaka i očuvava prirodna staništa.

Veštačke žive ograde se često koriste kako bi se obezbedila privatnost u dvorištima, na terasama ili balkonima, ili kako bi se dodala dekorativna nota prostoru. One su takođe popularne u urbanim sredinama gde je održavanje pravih živih ograda često izazovno.

Prednosti Veštačke Trave za Ograde

Veštačka trava za ograde, postaje sve popularnija opcija za mnoge domaćine i vlasnike poseda. Ova inovativna alternativa prirodnoj travi donosi brojne prednosti i benefite, uključujući:

 

 1. Niska potreba za održavanjem: Veštačka trava za ograde ne zahteva redovno košenje, zalivanje ili primenu đubriva. To znači da ćete uštedeti vreme i napore koji obično idu uz održavanje prirodne trave.
 2. Estetika tokom cele godine: Veštačka trava održava svoj zeleni izgled tokom cele godine, bez obzira na vremenske uslove ili sezonske promene. Vaše dvorište će uvek izgledati lepo i očuvano.
 3. Ušteda vode: Budući da ne zahteva zalivanje, veštačka trava doprinosi uštedi vode, posebno u sušnim regionima. To je ekološki prihvatljivija opcija u doba kada se štednja vode sve više ceni.
 4. Odgovara alergičarima: Veštačka trava ne izaziva alergijske reakcije koje prirodna trava može uzrokovati kod nekih ljudi. To je posebno važno za one sa sezonskim alergijama.
 5. Trajnost: Veštačka trava je izdržljiva i otporna na habanje, što je čini idealnom za područja sa visokom frekvencijom prolaska ili za igrališta.
 6. Otpornost na štetočine: Za razliku od prirodne trave, veštačka trava ne privlači insekte poput puževa ili mrava, čime se smanjuje potreba za upotrebom pesticida.
 7. Brza instalacija: Veštačka trava se relativno brzo i lako postavlja. Nakon instalacije, možete brzo uživati u njenim prednostima.
 8. Prilagodljivost: Možete izabrati različite vrste veštačke trave u zavisnosti od svojih preferencija i potreba. Postoji širok spektar boja, gustine i tekstura koje možete birati.
 9. Izdržljivost u surovim uslovima: Veštačka trava dobro podnosi ekstremne vremenske uslove, uključujući jaku kišu, sušu i niske temperature.
 10. Smanjeni troškovi na duži rok: Iako je početna investicija u veštačku travu možda veća od postavljanja prirodne trave, dugoročno ćete uštedeti novac jer nećete morati trošiti na održavanje i popravke.

Sve u svemu, veštačka trava za ograde pruža praktične prednosti koje olakšavaju brigu o dvorištu i omogućavaju vam da uživate u lepom i održanom okolišu tokom cele godine.

No comments.